В історичній частині Чернівців цьогоріч планують відреставрувати 14 дверей

Пошук
UA EN

В історичній частині Чернівців цьогоріч планують відреставрувати 14 дверей

Поділись новиною:

У Чернівцях діє програма збереження історичної спадщини, яка передбачає реставрацію фасадів, вікон та дверей на умовах співфінансування. Мешканці будинку оплачують 30% вартості ремонту, а 70% фінансує міський бюджет.

Про це журналістам С4 розповів директор департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Ігор Ніколенко.

У 2023 році за програмою співфінансування відреставрували 10 дверей в історичній частині Чернівців. Цьогоріч департамент отримав 14 заявок. Наразі двері ремонтують за сімома адресами, зокрема на вулиці Руська та Т. Шевченка.

«Підрядна організація демонтує двері, на їх місце ставить тимчасові, для того, щоб під’їзди були закриті. І в себе на базі двері реставрують», – пояснює Ніколенко.

Цьогоріч на реставрацію дверей в історичній частині Чернівців виділили 300 тисяч гривень. Утім, за словами директора департаменту, нині також розглядають можливість спрямувати більше коштів на програму.

Як взяти участь у програмі співфінансування

Чернівчанам, які хочуть відреставрувати старі двері, потрібно написати відповідну заяву до департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради.

«Розгляд заяви фактично триває до місяця. Департамент інфраструктури розробляє документацію, прораховує кошторисну вартість. Далі вартість озвучується ініціаторам заяви. Вони збирають 30% від загальної вартості реставрації дверей. Якщо мешканці зібрали суму, тоді розпочинаються роботи», – каже Ігор Ніколенко.

Реставрацію узгоджують з управлінням охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради. Фахівці консультують мешканців щодо змін у фасаді будівлі, а також у потребі реставрації або заміни.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ОСББ і ЖБК у Чернівцях можуть отримати від 1 млн грн гранту на встановлення альтернативних джерел енергії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На баланс ліцею №14 у Чернівцях передали протирадіаційне укриття: скільки учнів воно може вмістити
На баланс Чернівецького ліцею №14 передали протирадіаційне укриття. Відповідне рішення ухвалили на засідання виконавчого комітету міської ради. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку уп...
На вулиці Кобилянської ремонтують тротуари (фото)
У Чернівцях розпочали ремонтувати тротуари на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської. Плитку замінять на найбільш проблемних ділянках, де вона майже не тримається. Робити виконують поступово: частин...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано