З 1 червня в Україні зросте вартість електроенергії

Пошук
UA EN

З 1 червня в Україні зросте вартість електроенергії

31.05
17:43

Поділись новиною:

Кабінет Міністрів України схвалив рішення про підвищення тарифу на електроенергію для індивідуальних та колективних побутових споживачів до 4,32 грн/кВт*год. Ціна залишатиметься такою до 30 квітня 2025 року. 

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство енергетики України.

Крім того, протягом опалювального періоду (з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року) передбачено пільговий тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки, на рівні 2,64 грн/кВт год (при споживанні ними в цей період до 2000 кВт/год електроенергії на місяць).

При цьому «нічний тариф» (при встановленому відповідному двозонному лічильнику) складатиме 2,16 грн за кВт*год.

За словами міністра енергетки Германа Галущенка, підвищення тарифу — складний, але необхідний крок, метою якого є втримання енергосистеми.

«Нас чекає масштабна реконструкція, яка потребує величезних сил і коштів. Весь цей час триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації, розподілу та передачі. На жаль, розуміємо, що обстріли об’єктів енергетики з боку ворога будуть продовжуватись, і маємо задіяти усі можливі ресурси», — пояснив Галущенко.

Нагадаємо, востаннє тариф підвищували 1 червня 2023 року. Донині вартість світла залишалась на рівні 2,64 гривні за кВт.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано