На Буковині з 1 червня починають штрафувати громадян, які перебувають у прикордонній смузі без дозволу

Пошук
UA EN

На Буковині з 1 червня починають штрафувати громадян, які перебувають у прикордонній смузі без дозволу

Війна
31.05
10:16

Поділись новиною:

Починаючи з 1 червня, правоохоронці у 17 громадах Чернівецької області матимуть право штрафувати громадян, які перебувають у 5-кілометровій прикордонній смузі без дозволу, наданого органом ДПСУ. Такі зміни передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня.

Про це раніше у коментарі журналістам С4 розповідав старший офіцер пресслужби Чернівецького прикордонного загону, майор Костянтин Лісник.

Обмеження запроваджують в межах Селятинської, Берегометської, Красноїльської, Чудейської, Петровецької, Сучевенської, Кам’янецької, Глибоцької, Тереблечанської, Тарашанської, Герцаївської, Ванчиковецької, Мамалигівської, Лівенецької, Кельменецької, Сокирянської, Вашковецької територіальних громад.

З 1 червня прикордонники почнуть контролювати дотримання режиму, і тих громадян, які будуть порушувати його, притягуватимуть до адміністративної відповідальності за статтею 202 КУпАП, яка передбачає штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів, тобто від 850 до 1700 грн.

Кому потрібні дозволи

За словами Лісника, дозволи потрібно оформити не тільки військовозобов’язаним, а й жінкам та дітям. Йдеться про такі випадки як рибальство, мисливство, пересування на транспортному засобі, провадження робіт (окрім сільськогосподарських і будівельних) та інші випадки. Водночас обмеження не стосується перебування у населених пунктах.

Тим громадянам, які в’їжджають у прикордонну смугу, щоб перетнути державний кордон в пунктах пропуску, не потрібно отримувати спеціальні дозволи. Теж саме стосується водіїв вантажних автомобілів, які здійснюють мультимодальні перевезення, а також особам, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги, що рухаються автомобільними дорогами загального користування державного значення, залізничним транспортом шляхами, частина яких проходить по ділянках місцевості, де встановлено прикордонну смугу, без виконання зупинок, виходу на залізничних станціях у прикордонній смузі.

Не видаватимуть дозволи тим, хто свідомо подав неправдиву інформацію або підробив документи. Також це стосується людей, котрих протягом останнього року притягали до відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань, якщо людині заборонено в’їзд до України або відсутні підстави для перебування в Україні.

Як його отримати

Для того, щоб отримати такий дозвіл, необхідно звернутися особисто до Чернівецького прикордонного загону, який розташований у м. Чернівці за адресою вул. Володимира Великого, 2а, або за допомогою електронної пошти – [email protected].

У зверненні має бути дата, адреса зворотна, дані особи, яка звертається, а також підпис. До заяви необхідно подати копію паспорта.

Орган ДПСУ не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення, приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним.

Приклад рішення про надання дозволу

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, які зміни впровадили для військовозобов’язаних чоловіків при перетині кордону після набуття чинності нового закону про мобілізацію.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано