У Чернівецькій області цьогоріч посівну вдалося завершити раніше: скільки та що вирощуватимуть аграрії

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області цьогоріч посівну вдалося завершити раніше: скільки та що вирощуватимуть аграрії

Поділись новиною:

На Буковині завершились посівні роботи. Загалом в області засіяли 71,9% га від всієї посівної площі сільськогосподарських культур.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

В ОВА зазначають, що завдяки ранній весні та сприятливим погодним умовам посів ярих сільгоспкультур цьогоріч провели вчасно з дотриманням агротехнічних термінів та значно швидше, ніж у попередні роки.

Зокрема, ярі зернові та зернобобові культури посіяли на площі 79,5 тис. га, технічні та олійні культури – 84,7 тис. га, кормові культури – 11,0 тис. га, овоче-баштанні продовольчі культури – 12,9 тис. га, картоплю – 35,1 тис. га.

«Порівняно з минулим роком збільшились посівні площі сої – на 2,9 тис. га і соняшнику – на 2,2 тис. га. Таким чином аграрії дотримуються чергування сільгоспкультур в сівозміні», – зауважують у відомстві.

За попередніми підсумками, загальна посівна площа ярих та озимих сільгоспкультур під урожай 2024 року в області складає 310,3 тис. га, що на 0,3% більше рівня 2023 року.

В ОВА додають, що аграрії нині продовжують догляд за сільгоспкультурами: проводять підживлення посівів та їх захист від шкідників, хвороб та бур’янів, рихлення просапних культур, підгортання картоплі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині викрили злочинне угруповання, яке підробляло і продавало документи на сільгосптехніку.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано