Рівень води на Дністровському водосховищі стрімко знижується: який вигляд має водойма

Пошук
UA EN

Рівень води на Дністровському водосховищі стрімко знижується: який вигляд має водойма

Поділись новиною:

На Дністровському водосховищі протягом місяця рівень води впав з позначки 120,83 мБС до 114,9 мБС.

Такі дані навели у Чернівецькому рибоохоронному патрулі, пише С4.

Причиною стрімкого зниження рівня води стали російські обстріли. Зазначається, що через значні ураження об’єктів гідроенергетики ресурс Дністровського водосховища – вода – використовується для вироблення електроенергії.

Фотографіями наслідків поділилися у Національному природному парку «Хотинський». Фахівці зазначили, що через значне зниження рівня води загинули безліч молюсків, а в повітрі стоїть неприємний запах.

Нагадаємо, Дністровська ГЕС цієї весни також потрапила під російський удар. Уночі 29 березня, за словами президента Володимира Зеленського, росіяни свідомо цілились у гідроелектростанцію. За інформацією Чернівецької обласної прокуратури, яка розпочала кримінальне провадження за цим фактом, внаслідок атаки зазнали пошкоджень нежитлові приміщення та споруди, які опинились в епіцентрі падіння уламків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано