За минулу добу шахраї ошукали ще чотирьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Пошук
UA EN

За минулу добу шахраї ошукали ще чотирьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Поділись новиною:

У вівторок, 9 квітня, четверо мешканців Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили майже 70 тисяч гривень.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернувся 78-річний місцевий житель, який розповів, що йому зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки. Співрозмовник повідомив чернівчанину, що його банківська картка заблокована й запропонував допомогу у її розблокуванні. Чоловік довірився та надав усі дані банківського рахунку. У результаті чого з його картки зникло 15 тисяч гривень.

Також у шахрайську пастку під час отримання «соціальної допомоги» потрапила 63-річна жителька Чернівців. Жінка побачила повідомлення в соціальній мережі про додаткову виплату під час війни. Чернівчанка перейшла за посиланням та ввела реквізити карткового рахунку. Унаслідок чого з її картки було перераховано понад 18 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіли ще двоє буковинців. Заявники розповіли співробітникам поліції, що з їхніх банківських карток невідомі особи перерахували кошти. Таким чином із банківського рахунку 40-річної жительки села Каплівка зникло понад 30 тисяч гривень, а у 31-річної жительки села Зеленів — понад 5000 гривень.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре закликають буковинців дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:

  • не довіряйте незнайомцям та не перевіреній інформації;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах.

Нагадаємо, протягом 8 квітня шестеро мешканців Чернівецької області так само стали жертвами шахрайства.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано