Майже пів сотні вулиць і провулків перейменували у Кіцманській громаді

Пошук
UA EN

Майже пів сотні вулиць і провулків перейменували у Кіцманській громаді

Поділись новиною:

У Кіцманській громаді декомунізували 35 вулиць та 10 провулків. Нові назви отримали вулиці у восьми населених пунктах громади.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міської ради, пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну раду.

Вказується, що перед ухваленням рішення у міській раді спершу приймали пропозиції нових назв від жителів, згодом узагальнили їх, обговорювали на засіданні спеціально створеної комісії та на зустрічах із людьми.

«Перевагу надавали назвам, що присвячені тим людям, які зробили визначний внесок у розвиток країни, громади, стали символом цінностей, які об’єднують спільноту», – йдеться у повідомленні.

Так, у Кіцмані вулиця 9 Травня стала Травневою, Максима Горького – Виноградною, Михайла Кутузова – Андрія Кузьменка, Михайла Лермонтова – Горішньою, Олександра Пушкіна – Богдана Михайлецького, Суворова – Затишною, Першотравнева – Ярослава Мудрого, Івана Тургенева – Зоряною тощо. Юрія Гагаріна перейменували на Леоніда Каденюка, а 40 років Перемоги – на Романа Шухевича.

Нові назви також отримали вулиці в селах Суховерхів, Лашківка, Витилівка, Шипинці, Валява, Ошихліби та Іванківці.

В облраді додають, що згодом у громаді планують замінити вказівники вулиць на нові.  

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що під час засідання Чернівецької міської ради депутати підтримали рішення про перейменування у селі Коровія чотирьох частин вулиці Черетейської.

Слідкуйте за нами у Telegram 

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано