Псевдобанкіри та фейкові благодійники ошукали буковинців на понад 60 тисяч гривень

Пошук
UA EN

Псевдобанкіри та фейкові благодійники ошукали буковинців на понад 60 тисяч гривень

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби шахраї ошукали трьох мешканців Чернівецької області на понад 60 тисяч гривень. Зокрема, у двох буковинців аферисти видурили кошти під приводом отримання грошової допомоги та збільшення ліміту банківської картки.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 27 лютого із заявою про шахрайство до поліції звернулася 46-річна жителька Чернівців, яка розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником одного із банків. Псевдобанкір запропонував буковинці допомогу в збільшенні ліміту на банківській картці та надав нібито «захищений» рахунок для перерахування коштів. Жінка довірилась співрозмовнику та переказала на надані реквізити 46 тисяч гривень, після чого зрозуміла, що її ошукали аферисти.

Цього ж дня жертвою шахрайства став 20-річний житель селища Кострижівка, який розповів правоохоронцям, що в одному із месенджерів йому надійшло повідомлення про можливість отримання грошової допомоги від держави. Чоловік перейшов за посиланням та ввів реквізити свого банківського рахунку. Унаслідок чого із картки заявника зникло 7500 тисяч гривень.

Окрім цього, 28-річна жителька села Привороки розповіла поліцейським, що виявила на своїй банківській картці відсутність 9550 гривень. Зі слів потерпілої, кошти були перераховані на невідомий рахунок.

За цими фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Поліцейські Чернівецької області наголошують громадянам на дотриманні правил онлайн-безпеки, щоб захистити свої заощадження від шахраїв:

  • не розголошуйте своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;
  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • довіряйте інформації про соціальні виплати тільки з офіційних сайтів установ і організацій.

Нагадаємо, 26 лютого жертвами шахрайських дій стали троє мешканців Чернівецької області, які втратили понад 67 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними проходить щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж меду, питного м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано