Старовинний «Кобзар» та монети намагалися вивезти через «Порубне» на Буковині

Пошук
UA EN

Старовинний «Кобзар» та монети намагалися вивезти через «Порубне» на Буковині

Поділись новиною:

Прикордонники у Чернівецькій області викрили чоловіка, котрий намагався вивезти з України старовинні речі часів XVIIІ-XX століть. Вони, ймовірно, становлять історичну та культурну цінність.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький прикордонний загін.

Вказується, що інцидент трапився 21 лютого на МАПП «Порубне», що на кордоні з Румунією. Під час оформлення вантажо-пасажирського мікроавтобуса марки «Мерседес» у одній коробок охоронці кордону виявили речі, що, найімовірніше, становлять культурну цінність.

Водій, 40-річний громадянин України, намагався вивезти за кордон 15 старовинних монет та книгу «Кобзар» 1942 року видання. П’ять монет з цієї колекції, за даними прикордонників, виготовлені у період з 1763 по 1879 рік.

Наразі виявлені предмети старовини вилучили для проведення експертизи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на пункті пропуску «Красноїльськ-Вікову де Сус» митники завадили незаконному ввезенню старовинних предметів. В Україну намагалися переправити тростини для ходьби з можливістю стріляти, меблі та предмети інтерʼєру.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано