У Чернівцях вперше провели трансплантацію серця

Пошук
UA EN

У Чернівцях вперше провели трансплантацію серця

Здоров'я
20.02
14:54

Поділись новиною:

У Чернівецькій обласній клінічній лікарні пересадили серце 45-річному пацієнту зі Львова, який переніс міокардид. Подібну операцію вперше здійснили на території Буковини.

Про це пише С4 з посиланням на Facebook-cторінку обласної клінічної лікарні.

Операції провели хірургічні й анестезіологічні бригади Першого територіального медичного об’єднання міста Львів спільно з медиками з Чернівців.  

Донором стала 44-річна мешканка Чернівецької області, у якої стався геморагічний інсульт. Жінку госпіталізували у важкому стані, врятувати її не вдалося.

«Незважаючи на всі зусилля та проведені маніпуляції, медики констатували в пацієнтки смерть мозку. Це означає, що зміни, які відбуваються в головному мозку, вже були незворотними, а серцебиття підтримувалося тільки за рахунок апарата ШВЛ та медикаментозно», – йдеться й повідомленні.

Буковинка ще при житті дала згоду на трансплантацію органів у разі смерті, тож врятувала одразу три життя. Окрім серця, у Чернівцях пересадили нирку хворому пацієнту. Це вже шоста подібна операція у Чернівцях.

Іншу нирку трансплантували у Львові. У лікарні додають, що наразі всі пацієнти стабільні та почуваються нормально.

Нагадаємо, востаннє трансплантацію нирки у Чернівецькій клінічній лікарні торік у липні. Орган пересадили пацієнту з Донецької області, які мав важкі ускладнення з боку нирок.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано