Обороняв Київ та очолював контрнаступ на Харківщині: що відомо про нового Головнокомандувача Сирського

Пошук
UA EN

Обороняв Київ та очолював контрнаступ на Харківщині: що відомо про нового Головнокомандувача Сирського

Війна
09.02
10:15

Поділись новиною:

Українське військо 8 лютого очолив генерал-полковник Олександр Сирський. Розповідаємо, що відомо про нового Головнокомандувача Збройних сил України, який замінив Валерія Залужного.

Олександр Станіславович Сирський народився 26 липня 1965 році у селі Новинки в росії. Закінчив Московське вище загальновійськове командне училище та Національну академію оборони України у Києві.

Свою військову кар’єру розпочав у місті Лубни на Полтавщині, де служив командиром мотострілецького взводу 426-го мотострілецького полку 25-ї мотострілецької дивізії.

Сирський був командиром мотострілецького батальйону 17-го та 19-го полку 6-ї дивізії Національної гвардії України, яка базувалися на території Харківської області.

Раніше військовий також був начальником штабу — першим заступником командира 72-ї механізованої дивізії 8-го армійського корпусу, а потім — командиром створеної на її базі 72-ї механізованої бригади у Білій Церкві на Київщині.  

З 2007 Сирський — начальник штабу — перший заступник командувача Об’єднаного оперативного командування Збройних сил України. Опісля обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генштабу ЗСУ.

У листопаді 2013 перший заступник начальника Головного командного центру ЗСУ Олександр Сирський за дорученням Міністерства оборони України у штаб-квартирі НАТО обговорював зміни в українській армії відповідно до стандартів НАТО.

Участь а АТО/ООС

Упродовж 2014-2015 Сирський був начальником штабу і першим заступником командувача антитерористичної операції на Сході України. З 2016 по 2019 очолював Об’єднаний оперативний штаб Збройних сил України.

У 2017 був командувачем усієї антитерористичної операції, а згодом — усіх Об’єднаних сил на сході України. Від 5 серпня 2019 — командувач Сухопутних військ Збройних сил України.

Повномасштабна війна росії проти України

Після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну Олександр Сирський особливо відзначився вмілим керівництвом під час боїв за Київ та контрнаступу в Харківській області.

За успішну оборону столиці та звільнення півночі України 18 березня 2022 нагороджений орденом Богдана Хмельницького II ступеня, а 5 квітня 2022 року здобув найвищу державну відзнаку Героя України.

Нагадаємо, увечері 8 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Валерія Залужного та призначення на посаду Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. У Генеральному штабі також змінилась і управлінська команда.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано