«Абстрактний світ Золтана Дудаша» показали в Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

«Абстрактний світ Золтана Дудаша» показали в Чернівцях (фоторепортаж)

Культура
06.02
17:17

Поділись новиною:

У Чернівецькому обласному художньому музеї відкрили персональну виставку Золтана Дудаша — художника-абстракціоніста з міста Виноградів Закарпатської області. Понад 130 представлених у двох залах музею картин митець створив за три роки.

«Важливо те, що всі ці твори об’єднані певною тематикою і задумом. Юрист за фахом, працює на митниці, але попри це ще й активно займається дайвінгом. Корали, рифи, печери не могли просто залишитись у спогадах — це стало величним його здобутком. Тепер доторкнутися до цього світу Золтана Дудаша можемо й ми», — зазначила на відкритті виставки її кураторка, завідувачка науково-експозиційного відділу музею Ольга Денисова.

Художник використовує змішану техніку: акварель, акрил, туш. Залишаючись вірним абстрактній тематиці, він демонструє широкий погляд на абстракцію, як таку — від глибинного та космічного споглядання, від вузького погляду із середини крізь вікно, щілину дверей, до психологічного, емоційного стану речей та філософії буття людини.

Триватиме виставка до 4 березня.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано