Очолив управління окупантів і вів підривну діяльність проти України: СБУ на Буковині викрила колаборанта з Херсонщини

Пошук
UA EN

Очолив управління окупантів і вів підривну діяльність проти України: СБУ на Буковині викрила колаборанта з Херсонщини

Поділись новиною:

Мешканця Херсона, який після повномасштабного вторгнення рф добровільно пішов на співпрацю з окупантами, викрала СБУ на Буковині. Колаборант добровільно очолив управління окупаційної влади та здійснював підривну діяльність проти України.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

Як зазначають у відомстві, раніше фігурант тривалий час працював у структурі житлово-комунального господарства міста, але після захоплення регіону російськими військами він дуже швидко «перевзувся», пропонуючи свої послуги новим «господарям». За таку лояльність окупанти призначили зрадника начальником відділу технагляду управління жкг фейкової «військово-цивільної адміністрації м. Херсона». На своїй посаді він допомагав запроваджувати російське законодавство і здійснювати підривну діяльність проти України.

Однак, відразу після звільнення захопленої ворогом Херсонщини Силами оборони України він втік і тепер переховується на тимчасово окупованій території.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) і ч. 5 ст. 111–1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Співробітники СБУ встановили його місця перебування та проводять заходи для притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, СБУ на Буковині повідомила про підозру колаборанту з Луганщини, який залякував місцевих і впроваджував законодавство рф.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано