Клічук розповів, на якому етапі перебуває будівництво індустріального парку у Чернівцях

Пошук
UA EN

Клічук розповів, на якому етапі перебуває будівництво індустріального парку у Чернівцях

Політика
03.01
11:00

Поділись новиною:

У січні 2023 року депутати Чернівецької міської ради проголосували за створення на території міста індустріального парку. Наразі проєкт його створення перебуває на етапі доопрацювання.

Про це міський голова Чернівців Роман Клічук розповів журналістам С4 у «Підсумках 2023 року».

За словами Клічука, проєкт будівництва індустріального парку для Чернівців є масштабним. Місто вперше займалось створенням концепції такого парку, тож в уряді були певні зауваження, через що нині її доопрацьовують.

Мер Чернівців сподівається, що у січні проєкт індустріального парку зареєструють у Міністерстві економіки й вже протягом року його зможуть увести в експлуатацію.

«Проєкт справді масштабний і важливий для Чернівців. Тому ми підключили німецьку компанію, яка погодилась працювати. Ми вперше це робимо. Були зауваження в уряду до цього проєкту. Ми трохи його змінили, трохи збільшили», – сказав посадовець.

Скільки коштів витратять на його будівництво у міській раді ще не підраховували. Наразі мерія веде перемовини щодо того, чи реалізація індустріального парку відбудеться за грантові або урядові кошти. За необхідності, зі слів Клічука, його збудуть за гроші міста.

Міський голова додав, що будівництво цього індустріального парку не єдиний проєкт. У планах міськради – створення декількох таких парків.

«Є земельна ділянка, орієнтовно на 80 га. От ми тільки зареєструємо цей індустріальний парк і візьмемося за реєстрацію уже інших», – зауважив Роман Клічук.

Зазначимо, що згідно з проєктом, завершити будівництво індустріального парку планується на 2025 рік, а функціонуватиме він впродовж 30 років. Розмістити його планують на вулиці Комунальників, що межує з територією аеропорту «Чернівці», що підсилить логістичний напрямок діяльності.

Основними галузями діяльності в індустріальному парку передбачається переробна промисловість, науково-технічна та транспортно-логістична діяльність.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано