У Чернівцях цьогоріч вперше облаштували міські кладовища

Пошук
UA EN

У Чернівцях цьогоріч вперше облаштували міські кладовища

Поділись новиною:

Цьогоріч у Чернівцях облаштовували міські кладовища. У Департаменті транспорту та окремих питань комунального господарства кажуть, що раніше такі роботи не проводили.

Про це журналістам розповіла директорка департаменту Людмила Свирида, передає С4.

Фото: Go Chernivtsi

За словами Свириди, фахівці облаштували додатковий сектор для проведення поховань на Центральному кладовищі, а також провели капітальний ремонт частини центральної алеї Християнського кладовища та частини алеї на Єврейському кладовищі.

Наразі триває капітальний ремонт Алеї почесних поховань. Окрім цього, департамент розпочав капітальний ремонт території кладовища у Садгорі на вулиці Яна Лепки.

На Центральному міському кладовищі буде легше пересуватися на авто. Також там встановили відеокамери та розпочали будівництво родинних склепів. У департаменті додають – вперше за два роки комунальна ритуальна служба стала прибутковою.

«Вони змогли за 2023 рік отримати прибуток – 1,6 мільйона гривень. Разом з тим, ми змогли придбати для них екскаватор-навантажувач, змогли встановити інформаційний стенд на 604 сучасних показники», – додає Свирида.

Нагадаємо, у жовтні на міському кладовищі Чернівців розпочали благоустрій центральної алеї. У планах — замінити старе покриття та встановити пандуси замість сходів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано