Обладнані для перевезення маломобільних груп населення: трьом громадам Буковини передали нові шкільні автобуси

Пошук
UA EN

Обладнані для перевезення маломобільних груп населення: трьом громадам Буковини передали нові шкільні автобуси

Поділись новиною:

Кільком територіальним громадам Чернівецької області передали нові шкільні автобуси. Вони обладнані для перевезення маломобільних груп населення.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОВА.

Як зазначають у відомстві, транспортні засоби закуплено за кошти обласного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів відповідно до Регіональної програми розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2023 рік.

Наразі на Буковині проживає понад 4767 дітей з інвалідністю. Придбані шкільні автобуси здійснюватимуть підвіз учнів до опорних закладів у Великокучурівській, Веренчанській, Кам’янській територіальних громадах.

Загальна вартість автобусів становить 9 млн 447 тис. грн. Усього за кошти державного та обласного бюджетів закуплено шість таких автобусів.

«Однією з наших цілей є створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю. Автобуси допоможуть школярам швидше та комфортніше дістатися до закладу освіти», — каже перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Зокрема, на Буковині з метою забезпечення доступу людей з інвалідністю до транспорту загального користування посилено контроль за дотриманням перевізниками правил посадки та висадки пасажирів на зупинках транспорту. Для пасажирів з інвалідністю забезпечено наявність відповідної візуальної інформації на інформаційних табло, стендах залізничних та автовокзалів.

Крім того, на всіх автостанціях служби автобусних станцій «Чернівціавтотранс» встановлено пандуси та облаштовано громадські вбиральні тощо.

Довідка: план заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року в Чернівецькій області передбачає забезпечення безбар’єрного життєвого середовища для маломобільних та інших вразливих категорій населення у сфері інфраструктури, освіти, охорони здоров’я, культури та соціальній сфері.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що нові шкільні автобуси також отримали Герцаївську, Усть-Путильську, Новоселицьку, Ставчанську, та Юрковецьку громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях обмежили рух частиною вулиці Руська: як об’їхати
У Чернівцях через термінову ліквідацію аварії на мережах водопостачання обмежили рух вулицею Руська. Йдеться про ділянку від вулиці Січових Стрільців до Фастівської. Про це пише С4 із посиланням н...
Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано