Одразу вісьмох буковинців протягом однієї доби ошукали шахраї: які схеми використовують аферисти

Пошук
UA EN

Одразу вісьмох буковинців протягом однієї доби ошукали шахраї: які схеми використовують аферисти

Поділись новиною:

У понеділок, 20 листопада, восьмеро буковинців потрапили на гачок аферистів і втратили понад 412 тисяч гривень. Наразі правоохоронці проводяться досудові розслідування.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 20 листопада, із заявою про шахрайство до поліції звернулася 38-річна жителька обласного центру. Жінка розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонував невідомий чоловік і представився співробітником служби безпеки банку. Він повідомив, що нібито зафіксовано спробу несанкціонованого доступу до її карткового рахунку й запропонував подбати про збереження коштів. Довірившись співрозмовнику, заявниця назвала код, який прийшов їй у мобільний банкінг, після чого з її карткового рахунку зникло понад 16 тисяч гривень.

Того ж дня до поліції звернулася 40-річна чернівчанка. Жінка розповіла правоохоронцям, що невідомий, в одному із месенджерів інтернету зламав акаунт її знайомої та під приводом позики заволодів грошима в сумі 15 тисяч гривень.

Жертвою подібної шахрайської схеми став 35-річний житель обласного центру. Повіривши шахраям, які отримали доступ до акаутну його дружини, чоловік втратив із банківської картки 3 тисячі гривень.

40-річна чернівчанка втратила кошти, намагаючись отримати додатковий прибуток в інтернеті. Спілкуючись із заявницею, співробітники поліції з’ясували, що в одному із месенджерів потерпіла знайшла оголошення про можливість заробітку в мережі Інтернет та самостійно перерахувала на банківські картки нібито роботодавця майже 262 тисячі гривень. Після цього зв’язок із ним обірвався, а буковинка зрозуміла, що її ошукали.

У схожу аферу шахраїв потрапила 34-річна жителька села Остриця Чернівецького району. Під приводом отримання прибутку, граючи у фінансову гру в інтернеті, буковинка втратила із банківської картки понад 82 тисячі гривень.

Також до поліцейських звернулася 29-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла, що на одній з інтернет-платформ знайшла оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Чернівчанка перейшла за посиланням та ввела конфіденційні дані свого банківського рахунку. У подальшому з її картки зникло майже 18 тисяч гривень.

Ще двоє чернівчан розповіли співробітникам поліції, що виявили на своїх банківських рахунках відсутність коштів. З картки 63-річної жінки зникло маже 7 тисяч гривень, а у 76-річного чоловіка – 10 тисяч гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Чернівцях викрили чоловіка, який за фальшиві гроші купив прикраси.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано