На Буковині засудили зрадника з Луганщини, який організував роботу «правоохоронного» органу окупаційної влади

Пошук
UA EN

На Буковині засудили зрадника з Луганщини, який організував роботу «правоохоронного» органу окупаційної влади

Поділись новиною:

За матеріалами СБУ в Чернівецькій області до 15 років тюрми засудили колаборанта з Луганщини. Зловмисник з 2015 по 2020 рік виконував обов’язки начальника так званого «угибдд мвд лнр» і перебуває в розшуку за участь у терористичній організації.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу СБУ в Чернівецькій області.

За даними слідства, зловмисник наприкінці березня 2022 року добровільно брав активну участь у створенні незаконного підрозділу так званого «Троицкого ровд мвд лнр» і отримав посаду «заступника начальника» цієї структури.

Таке визнання від окупантів фігурант отримав невипадково, адже він ще до повномасштабного вторгнення рф перебував на непідконтрольній Україні частині Луганщини. З 2015 по 2020 рік «правоохоронець» виконував обов’язки начальника так званого «угибдд мвд лнр» і перебуває в розшуку за участь у терористичній організації.

Зловмисника засудили за ч. 7 ст. 111–1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Стільки ж років він не матиме права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших, які надають публічні послуги.

Оскільки засуджений переховується від правосуддя, початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня фактичного його затримання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що СБУ на Буковині викрила зрадника з Херсонщини, який працював на росіян під час окупації.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано