Оновлений сквер Дня вишиванки в Чернівцях відкрили для відвідування (фото)

Пошук
UA EN

Оновлений сквер Дня вишиванки в Чернівцях відкрили для відвідування (фото)

Поділись новиною:

Стежки з бруківки, сучасні лавиці та смітники. Так виглядає відреставрований сквер Дня Вишиванки в центрі міста.

Про це повідомляють репортери С4.

Для маленьких чернівчан тут створили дитячу зону, а для велосипедистів передбачили місце, де можна припаркувати двоколісний транспорт. Водночас родзинкою скверу стало освітлення – ліхтарі з орнаментами вишиванок кожного регіону України.

«Ми його зробили в європейському стилі, у сучасному. Я вважаю, що воно буде пасувати нашому місту й нашому центру. Тут збільшилася кількість лавиць, є пріоритет для пішоходів, велосипедистів, є велосипедна і доріжка. Під час реставрації було знесено сім дерев, які перебували в аварійному стані. Взамін цього ми висадили 19 нових дерев. У самому центрі ми вирішили посадити бук, який є символом нашого краю», – каже міський голова Чернівців Роман Клічук.

У сквері є 25 ліхтарів – на кожному особлива вишивка, присвячена регіонам України. Ознайомитися з нею можна відсканувавши QR-код. Роботи в сквері ще не завершили.

«Певні речі доробимо навесні. Йде про кущі, які ми не досадили і в зимовий період недоречно їх садити. А так практично все зроблено. Основну композицію, яка має бути в центрі й має бути основною окрасою, на жаль, не встигли виготовити. Її зроблять протягом двох-трьох тижнів», – додає Роман Клічук.

Зазначимо, що під час реставрації в сквері під асфальтом знайшли залишки австрійського каменю, який вирішили залишити, щоби кожен чернівчанин зміг доторкнутися до історії.

Також у наступному році в сквері з’явиться пам’ятник композитору Володимиру Івасюку.

Загалом ремонт скверу в центрі міста тривав майже пів року. З міського бюджету облаштували велодоріжки і тротуари, решту робіт профінансували місцеві меценати.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано