Молився за захисників і провів богослужіння у храмі Трьох святителів: митрополит Епіфаній відвідав Буковину

Пошук
UA EN

Молився за захисників і провів богослужіння у храмі Трьох святителів: митрополит Епіфаній відвідав Буковину

Поділись новиною:

Предстоятель Православної церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Чернівецьку область.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

28 жовтня Епіфаній у 31-му прикордонному загоні імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича помолився разом з архієпископом Германом та капеланами за полеглих захисників Батьківщини й відзначив воїнів – прикордонників церковними нагородами.

«У своєму слові після нагородження Блаженнійший владика побажав військовослужбовцям сили й наснаги у непростий час війни, спричиненої нападом російських загарбників, наголосив на важливості молитви та духовної підтримки оборонців України», – йдеться у повідомленні.

Водночас 29 жовтня предстоятель ПЦУ очолив Божественну літургію у храмі на честь Трьох святителів – Василя Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, який розташований на території Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Зазначимо, що митрополит Епіфаній народився у селі Вовкове на Одещині. Втім дитинство та шкільні роки пройшли в селі Стара Жадова, що на Буковині, де й закінчив середню школу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано