На річці Черемош побудували 60-метрову підпірну стінку: від чого вона допоможе вберегти

Пошук
UA EN

На річці Черемош побудували 60-метрову підпірну стінку: від чого вона допоможе вберегти

Поділись новиною:

У Вижницькому районі побудували 60-метрову підпірну стінку на берегах річки Черемош. Вона була пошкоджена цьогоріч улітку між селами Петраші та Мареничі через інтенсивні дощі.

Про це повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише С4.

Відновили підпірну стінку для того, щоб зменшити масштаби розмиву земляного полотна та стримати зсуви ґрунту на ділянці дороги Р-62 Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці.

Дорожники укріпили берег гірської річки підпірною стінкою, яка складається з 45 габіонних ящиків та 89 габіонних матраців. Висота штучної споруди – 6 метрів, а загальна довжина – 60 метрів.

«Ділянка дороги, на якій проводилися роботи, є досить складною. Адже з одного боку знаходиться високий берег, посередині – дорога, а за автошляхом – стрімка гора. Саме на цьому відрізку під час проливних дощів рівень води у Черемоші підіймається до 4 метрів», – зазначають у відомстві.

У дописі наголосили, шо автошлях Р-62, окрім того, що з’єднує Чернівецьку та Івано-Франківську область, ще й є частиною туристичного маршруту до Карпат.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області оновили розмітку на чотирьох стратегічних автошляхах.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано