На Буковині прикордонник зі спільниками переправляв ухилянтів за кордон

Пошук
UA EN

На Буковині прикордонник зі спільниками переправляв ухилянтів за кордон

Поділись новиною:

Злочинну групу, яка займалася переправленням чоловіків призовного віку до Румунії, викрили працівники ДБР на Буковині. Очолив злочинну схему правоохоронець, який залучив до діяльності трьох своїх знайомих.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Державне бюро розслідувань.

Як зазначають у ДБР, правоохоронець володів інформацією про час та місце несення служби прикордонними нарядами. За цими даними він розробляв маршрут, по якому його спільники проводили ухилянтів через кордон.

«Члени групи підшукували охочих виїхати з України, збирали їх у Чернівцях, де чекали слушного часу для подальшого переправлення. З однієї людини ділки брали по 4,5–5 тисяч євро, сума залежала від особистих домовленостей», — йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, після повідомлення прикордонника, групу ухилянтів везли до обумовленого місця, звідки вони вночі здійснювали перехід кордону. У такий спосіб зловмисники змогли переправити до 10 військовозобов’язаних.

Наприкінці вересня автомобіль з одним із фігурантів та п’ятьма «клієнтами» зупинили прикордонники. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 500 тисяч грн. Інші учасники злочинної групи намагалися переховуватися від слідства, проте були викриті працівниками Бюро.

Таким чином правоохоронця із трьома спільниками підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років.

Нагадаємо, раніше ми писали, що буковинському політологу та блогеру, який під час воєнного стану публічно виправдовував збройну агресію рф проти України, повідомили про підозру.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано