Уночі 24 лютого приєднався до новосформованої військової частини: буковинця відзначили почесною нагородою

Пошук
UA EN

Уночі 24 лютого приєднався до новосформованої військової частини: буковинця відзначили почесною нагородою

Війна
20.09
19:16

Поділись новиною:

Лісівника із Буковини Івана Циганюка відзначили нагрудним знаком «Захиснику України». Нагородив воїна секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данилов.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Подільський лісовий офіс.

Буковинець отримав відзнаку за вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки й оборони України, зразкове виконання службових обов’язків в умовах воєнного стану, мужність та героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності держави.

Ще у 2019 році Іван Циганюк вступив до лінійного складу 93 батальйону територіальної оборони, аби у випадку чогось разом із побратимами могли зорганізуватися і стати на захист Батьківщини.

«24 лютого о 2 ночі я з’явився для формування військової частини. Спершу ми були на другій лінії, страхували 93 ОМБр «Холодний яр». А із червня вже замінили частини холодноярців. Далі Харківщина. Під час контрнаступу ми звільнили від російських окупантів село Мала Комишуваха в Ізюмському районі. Емоції дуже великі були. Ми захопили багато трофейної військової техніки росіян, нею їх і виганяли. Повернули москалям усе до останнього патрона… Потім був ще Лиманський напрямок і Луганщина, село Невське», – розповідає воїн.

Як зазначає захисник, сил йому додавали волонтери, сім’я, діти та колеги.

«Я ж знав для чого туди йшов. Знав, що це рано чи пізно буде. У мене була одна мета – не допустити цієї біди до свого дому, до своєї родини. Щоб орки не зробили в нас те саме, що вони зробили в Бучі, Харкові, Чугуєві, Лимані чи Ізюмі».

У березні 2023 року Іван Циганюк був демобілізований та повернувся до роботи на посаду головного економіста філії «Путильське лісове господарство». Цій галузі він присвятив 20 років.

«Лісове господарство найбільше захоплює тим, що виробничий процес триває не день чи місяць, а 80 років. Тут усе набагато цікавіше», – каже боєць.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний відзначив військового із Буковини нагрудним знаком «Хрест хоробрих».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано