На Буковині вперше відкрили школу футбольного клубу вищої української прем’єр ліги «Колос Ковалівка»

Пошук
UA EN

На Буковині вперше відкрили школу футбольного клубу вищої української прем’єр ліги «Колос Ковалівка»

Спорт
19.09
11:00

Поділись новиною:

Школу футболу на Буковині відкрили минулими вихідними. Тут уже є 98 юних спортсменів та п’ять тренерів. Заклад створили з метою покращення професійної підготовки сільських футболістів.

Про це пише С4.

Зокрема, юний Назар, який грає у футбол уже рік, каже, що дуже радий відкриттю такої школи, адже вона дасть змогу розвиватись. Сам хлопець мріє грати за «Буковину» та стати професійним футболістом.

«Це перша така футбольна академія в нас в області, і це дуже добре, бо в нас просувають футбол тепер, і багато дітей може зіграти десь у Європі або в Україні в хороших клубах. Хочу рухатись кудись далі, їхати на якісь турніри великі і стати хорошим футболістом», – розповідає футболіст Назар Костинюк.

Набір до школи розпочався 1 вересня, приймають дітей віком від 6 до 14 років. Зараз тренування проводять у тестовому режимі.

«Після нового року ми почнемо займатися вже за програмою академії футбольного клубу «Колос Ковалівка». Тренерам будуть надані планшети, де буде ця програма і вони будуть уже дотримуватися її. Усім нашим діткам, які вже будуть об’єднані в групи, і які вже стануть частинкою «Колоса», ми оформимо картку футболіста, і це буде початок їхньої професійної футбольної кар’єри», – говорить підприємець Микола Швейко.

Також за словами Миколи Швейка, школу планували відкрити разом із президентом ФК «Колос Ковалівка» Андрієм Засухою ще навесні 2022 року. Та через агресію росіян усе відтермінували. А вже зараз ідею таки реалізували.

«Ми прийняли рішення про те, що школу футболу варто відкрити в період війни, щоби покоління, яке росте, не було втрачене, щоб кожна дитина мала шанс, місяць, рік додатковий займатися футболом і стати звичайно, що хорошим спортсменом і професіоналом», – додає Швейко.

За словами тренера футбольної академії «Колос Ковалівка» вікової категорії U-16 Олега Давиденка, дітей необхідно залучати до спорту навіть попри війну.

«В Україні в нас дуже багато талантів і ми не можемо самі впоратися, потрібна допомога, допомога, яка буде корисна і для буковинської землі, і для нашої землі. У такий час іде війна, треба дітей залучати до цієї справи й рухатись уперед. Коли в дітей є мотивація, що «Колос Ковалівка», це прем’єр ліга, то вони будуть із натхненням працювати та йти до своєї мрії», – розповідає Олег Давиденко.

Те, що грати в професійний футбол є мрією дітвори – вони розповідають і журналістам С4.

«Мені сподобався «Колос», тут дуже багато гравців і мотиваційні тренування. Ми сподіваємось, що цей «Колос» виросте у великий клуб», – зазначає один із юних футболістів.

Футбольну школу відкрили в селі Мілієво Вижницького району. Це заклад футбольного клубу вищої української прем’єр ліги, академії ФК «Колос Ковалівка».

«Нам дуже приємно, що відкривається філія в Чернівецькій області. Є багато футбольних талантів із Буковини, і я думаю, що діти будуть прогресувати і працювати. Може в майбутньому будуть у першій команді “Колоса”», – каже директор футбольної академії «Колос Ковалівка» Андрій Костенко.

Тренер дитячо-юнацької команди 2010-2012 року Олександр Гешко каже, відкриття такої школи є дуже важливою подією, адже діти почнуть приділяти більше уваги своєму фізичному розвитку.

«В теперішній час, час гаджетів, інтернету, комп’ютерів діти переважно всі вдома забиваються, мало рухаються, мало займаються спортом. Це для нас буде таким кроком, щоби покращити фізичне становище дітей. Враховуючи, що в нашому західному регіоні, ще немає такої школи, як «Колос Ковалівка». Я думаю, що буде дуже багато зацікавлених батьків, дуже багато дітей зацікавлених у цьому, ну і, звичайно, для нас це професійний ріст», – зауважує Гешко.

Зазначимо, що найуспішніші спортсмени, при досягненні 14 років, зможуть продовжувати навчання в академії «Колоса» в Києві.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У пожежі на Буковині загинув чоловік, який палив суху рослинність: подробиці
У пожежі в Мамалигівській громаді загинув чоловік. Трагедія сталася під час спалювання сухої рослинності. Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України в Чернівецькі...
Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано