У Чернівцях оголосили переможців Одеського міжнародного кінофестивалю

Пошук
UA EN

У Чернівцях оголосили переможців Одеського міжнародного кінофестивалю

Культура
26.08
20:05

Поділись новиною:

У суботу, 26 серпня, у Чернівцях відбулося офіційне закриття 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Журі обрали переможців у трьох номінаціях.

Про це пише С4 з посиланням сторінку кінофестивалю у Facebook.

Зокрема, найкращим українським повнометражним документальним фільмом 14-го ОМКФ журі обрало стрічку “Звідки куди” Мачека Хамели.

Найкращим українським повнометражним ігровим фільмом 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю стала стрічка Міхаль Вінік “Валерія виходить заміж”.

Водночас найкращим європейським фільмом 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю стала стрічка “Ссавці” Себастіана Міхеілеску.

Одеський міжнародний кінофестиваль тривав у Чернівцях з 19 по 26 серпня у Кіно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука, а також кіномистецькій залі “Чернівці”. Глядачі мали можливість побачити різні українські й іноземні стрічки.

Відкрив цьогорічний фестиваль вперше український фільм “Довбуш” режисера Олеся Саніна. Ця стрічка стала наймасштабнішим і найдорожчим фільмом за часи незалежності. Зйомки почалися ще у 2018 році, і лише зараз його вперше показали українському глядачу.

Закрила фестиваль стрічка «Клуб зеро» режисерки Джессіки Хауснер. Фільм розповідає про нову вчителька приватної школи, яка встановила міцний зв’язок з п’ятіркою студентів. Однак, як йдеться у описі фільму, ці стосунки раптово призводять до непередбачуваних та небезпечних наслідків.

Нагадаємо, раніше ми писала про те, що у пресцентрі медіахолдингу С4 відбулася розмова з генеральною директоркою Одеського міжнародного кінофестивалю Анною Мачух.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано