На Буковині за матеріалами СБУ ще до 16 років за ґратами засудили зрадника, який працював на фсб росії

Пошук
UA EN

На Буковині за матеріалами СБУ ще до 16 років за ґратами засудили зрадника, який працював на фсб росії

Поділись новиною:

Служба безпеки України на Буковині зібрала докази причетності ув’язненого мешканця Донеччини, який, перебуваючи у виправній колонії, передавав фсб дані про ЗСУ.

Про це інформує С4 з посиланням на пресслужбу СБУ у Чернівецькій області.

За даними СБУ, протягом березня-квітня 2022 року, використовуючи власні зв’язки на волі, він «зливав» російській спецслужбі місця базування сил оборони під Бахмутом.

«Головними інформаторами в’язня були його знайомі з кримінальних кіл Донецької області, з якими він приховано спілкувався по мобільному телефону. Всю отриману інформацію він дистанційно передавав представнику фсб, який перебував у тимчасово окупованому Криму», – повідомляють правоохоронці.

Зазначається, що за таку співпрацю російська спецслужба «гарантувала» своєму поплічнику внести його до списку обміну на українських полонених. Тим самим чоловік розраховував виїхати до рф без подальшого відбування покарання на території країни-агресора.

«Однак, співробітники СБУ зірвали його плани – задокументували факти злочинної діяльності та у квітні цього року повідомили про підозру у державній зраді», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець Донеччини, який з 2021 року відбував покарання у Торецькій виправній колонії за торгівлю наркотиками. Після повномасштабного вторгнення рф його перевели до однієї з пенітенціарних установ у Чернівецькій області.

Нині ж за матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років позбавлення волі. Разом з ще одним роком ув’язнення за попередні злочини зрадник проведе в тюрмі він 16 років.

Як повідомлялося раніше, СБУ на Буковині повідомила про підозру двом росіянкам, які збирали кошти для терористів.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано