Україна під обстрілами: що відомо про чергову атаку ворога

Пошук
UA EN

Україна під обстрілами: що відомо про чергову атаку ворога

Війна
11.08
14:06

Поділись новиною:

Уранці, 11 серпня, російські загарбники вкотре атакували територію України ракетами. Повітряні сили зафіксували пуски аеробалістичних ракет «Кинджал». Під загрозою була й Чернівецька область.

Про це інформує С4.

Ракетну небезпеку по всій Україні оголосили о 9:49. За даними Повітряних сил ЗСУ, злетів МіГ-31К з аеродрому Саваслейка, який випустив аеробалістичні ракети «Кинджал».

Під загрозою перебувала спершу Київщина, а згодом ракети летіли у напрямку Чернівецької, Житомирської, Вінницької, Хмельницької, а також для Івано-Франківської областей.

Ракетна небезпека тривала майже годину. Відбій повітряної тривоги по областях оголосили о 10:41.

Наслідки атаки

За інформацією Київської міської військової адміністрації, у столиці під час  повітряної атаки зафіксовано падіння уламків у Дніпровському та Оболонському районах.

«В Оболонському районі міста уламки впали на територію дитячої лікарні. Пошкоджень, загорання та потерпілих немає. Також уламки були зафіксовані в одному з житлових масивів району», – зазначили в КМВА.

Наразі екстрені служби обстежили ситуацію, а загорання ліквідовано. Інформації про потерпілих та травмованих немає.

Вибухи також чули у Вінницькій та Хмельницькій областях. Втім роботу ППО наразі підтвердив лише перший заступник начальника обласної адміністрації Хмельниччини Сергій Тюрін.

Водночас на Прикарпатті внаслідок ракетного удару загинула дитина. Після обстрілу її у критичному стані було доставили до лікарні. Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищука каже, що медики робили все можливе, але врятувати життя дитині не вдалося.

За даними Міністерства внутрішніх справ, в Івано-Франківській області аеробалістична ракета влучила у житловий будинок в Коломийському районі.

«Ракета влучила на територію приватного будинку, де жила сім’я з трьома дітьми. Внаслідок обстрілу загинув 8-річний хлопчик. Дані щодо інших постраждалих наразі уточнюються», – повідомили в МВС.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що противник здійснив пуски чотирьох аеробалістичних ракет Х-47 «Кинджал» з чотирьох літаків МіГ-31К.

«Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області», – зазначили у ПС.

Одну ракету силам ППО вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Там уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор.

Раніше ми писали про те, що ЗСУ наступають на двох напрямках й завдають нищівних ударів по ворогу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано