СБУ на Буковині повідомила про підозру двом росіянкам, які збирали кошти для терористів

Пошук
UA EN

СБУ на Буковині повідомила про підозру двом росіянкам, які збирали кошти для терористів

Поділись новиною:

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру двом мешканкам ростова-на-дону. Росіянки створили групу у месенджері, в якій збирали кошти для допомоги терористам.

Про це інформує С4 з посиланням на пресслужбу СБУ у Чернівецькій області.

За даними СБУ, жінки у вересні 2022 року створили в месенджері «Telegram» спільноту для збору коштів терористам. З цією ж метою також використовували і свої особисті сторінки соцмережі «вконтакте».

«За отриману грошову допомогу фігурантки закуповували військове спорядження, обладнання, обмундирування, інші речі, які передавали в Україну на позиції окупантам. Їхніми “клієнтами” були підрозділи збройних сил рф, росгвардії, також терористичної організації “днр”», – зазначили правоохоронці.

Також у службі безпеки повідомили, що за це зловмисниці неодноразово отримували різні нагороди й подяки від цих збройних формувань, зокрема, і нагрудний знак «специальная военная операция».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранткам про підозру за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Спецоперацію з викриття незаконних дій проводили співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що мешканець Чернівецької області під час поїздки в рейсовому автобусі публічно виправдовував агресію росії проти України. За цим фактом Служба безпеки України повідомила буковинцю про підозру.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано