За добу ворог майже 90 разів обстріляв позиції наших військ та населені пункти: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

За добу ворог майже 90 разів обстріляв позиції наших військ та населені пункти: головне зі зведення Генштабу

Війна
09.08
09:50

Поділись новиною:

Упродовж 8 серпня окупанти завдали чотири ракетних та 53 авіаційних удари. Також ворог здійснив 86 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, так само руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Загалом протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Серебрянки, Спірного, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни стійко тримають оборону та успішно відбили атаки противника на околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого Донецької області. Там від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Новокалинове, Авдіївка та Сєверне Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Сєверного та Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Времівка, Благодатне, Старомайорське Донецької області.

Водночас сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках та закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Також авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, п’ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, упродовж 7 серпня українські захисники ліквідували один ворожий гелікоптер, ще 560 загарбників та 19 артилерійських систем.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано