Грошова допомога ВПО: які категорії зможуть отримувати її впродовж року

Пошук
UA EN

Грошова допомога ВПО: які категорії зможуть отримувати її впродовж року

Війна
24.07
18:00

Поділись новиною:

В Україні змінився порядок державних виплат для внутрішньо переміщених осіб. Відтепер фінансова допомога на їхнє проживання призначатиметься на пів року. Водночас деякі категорії громадян зможуть отримувати її впродовж року.

Про це інформує С4 із посиланням на Мінреінтеграції.

Відтак новації щодо виплат внутрішньо переміщеним особам полягають у тому, що допомога на проживання переселенців призначатиметься на 6 місяців. Однак певні категорії громадян зможуть отримувати зазначені кошти протягом 12 місяців.

Зокрема, це родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. А саме:

  • Середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача не перевищує чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
  • У складі сім’ї є особи працездатного віку, які: доглядають за дітьми до досягнення ними шестирічного віку; мають трьох і більше дітей віком до 18 років і доглядають за ними; є особами з інвалідністю; є громадянами, які доглядають за особами з інвалідністю I групи або дітьми з інвалідністю тощо.
  • У складі сім’ї є непрацююча особа працездатного віку, яка протягом перших 6 місяців отримання допомоги сприяла своїй економічній самостійності (наприклад, працевлаштувалася, зареєструвалася в центрі зайнятості як безробітна, зареєструвалася як фізична особа-підприємець, отримала допомогу на здобуття економічної самостійності тощо) і середньомісячний дохід якої не перевищує трьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
  • Внутрішньо переміщена особа втратила працездатність чи досягла пенсійного віку, і розмір пенсії якої не досягає трьох прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність.
  • Неповнолітні та малолітні діти, які прибули без супроводу законного представника.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ВПО в Чернівцях можуть отримати пільгову транспортну картку для безоплатного проїзду.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано