На Буковині прощатимуться із військовим Сергієм Скальдом, який загинув у боях за «Азовсталь»

Пошук
UA EN

На Буковині прощатимуться із військовим Сергієм Скальдом, який загинув у боях за «Азовсталь»

Війна
19.07
11:13

Поділись новиною:

У п’ятницю, 21 липня, Буковина прощатиметься із військовослужбовцем Сергієм Скальдом. Воїн загинув у квітні минулого року в боях за «Азовсталь».

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної ради.

Як повідомила дружина захисника Мар’яна, церемонія прощання розпочнеться о 10:00 у залі Чернівецької обласної філармонії. Опісля її буде продовжено на Алею Слави Центрального кладовища міста.

Зазначимо, 29 вересня 2022 року під час сесії Чернівецької обласної ради Сергієві Скальду посмертно присвоїли звання Почесний громадянин Буковини.

Довідка: Сергій Баламутовський, відомий як Сергій Скальд — український поет, громадський активіст, кіборг, військовослужбовець полку «Азов» Національної гвардії України, учасник російсько-української війни.

Ще у 2014 році Сергій (позивний Шпрот) вирушив добровольцем у зону АТО, де брав участь у розвідницьких операціях.

Боєць писав і видавався з 2010 року. Він є автором поетичних книг «Навиліт. Рими калібру 5,45» та «Інший». Також є співавтором збірки націоналістичної поезії «Голос крові».

Нагадаємо, 18 липня на Буковині прощалися із трьома захисниками Україну.

Читайте також:

Увечері в Чернівецькій області стався землетрус
У Чернівецькій області 23 жовтня стався землетрус магнітудою 3,1 бала за шкалою Ріхтера. Коливання землі зафіксували о 18:08 в районі селища Ломачинці Дністровського району. Про це повідомили в Го...
У Чернівцях відбувся форум лідерів учнівського самоврядування (фото)
У культурно-мистецькому центрі ім. І. Миколайчука відбувся перший цього навчального року форум лідерів учнівського самоврядування. Уже традиційно він пройшов у рамках циклу зустрічей «Дружній формат»...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано