У Чернівцях можуть заборонити публічне використання російськомовного культурного продукту

Пошук
UA EN

У Чернівцях можуть заборонити публічне використання російськомовного культурного продукту

Політика
15.07
13:12

Поділись новиною:

Чернівецька міська рада може накласти мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Чернівецької громади.

Про це йдеться у проєкті рішення Чернівецької міської ради, інформує С4.

Відповідну пропозицію до міської ради вніс депутат Тарас Прокоп з метою захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора.

У документі йдеться про заборону усіх культурних благ і культурних цінностей, що створені та використовуються за допомогою російської мови в будь-яких формах на території Чернівецької міської територіальної громади.

Зазначається, що мораторій діятиме до моменту впровадження російською федерацією або її правонаступниками політики реабілітації за військові злочини та виплати всіх репарацій за завдану шкоду нашій державі.

Відтак виконавчі органи міськради мають забезпечити інформування комунальних підприємств, установ та організацій про запроваджений мораторій, а також інших юридичних осіб та фізичних осіб громади.

Зазначимо, що ухвалити рішення депутати Чернівецької міської ради мають на пленарному засіданні, яке відбудеться 27 липня.

Раніше мораторій на на публічне використання російськомовного культурного продукту наклали у Києві.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано