На Хотинщині відкрили кабінет безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від насильства

Пошук
UA EN

На Хотинщині відкрили кабінет безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від насильства

Здоров'я
04.07
20:30

Поділись новиною:

У Хотинській багатопрофільній лікарні запрацював гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу для жінок, постраждалих від домашнього та гендерно насильства. Його облаштували у відремонтованому приміщенні поліклініки, що знаходиться на першому поверсі.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОВА.

Кабінет укомплектували необхідним сучасним обладнанням і меблями, у тому числі спеціалізованим гінекологічним кріслом-трансформером для огляду маломобільних жінок. А також забезпечили потрібними препаратами й засобами для захисту репродуктивного здоров’я, профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом та ВІЛ/СНІД.

Відтак, за потреби місцеві мешканки і внутрішньо переміщені особи зможуть конфіденційно та безкоштовно отримати в кабінеті, як медичну, так і психологічну цілодобову допомогу, звернувшись за адресою: м. Хотин, вул. Богдана Хмельницького, 4 (поліклініка).

У відомстві зазначають, що кабінет безбар’єрного доступу відкрито UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні спільно з імплементаційним партнером НГО «Інноваційні соціальні рішення» в межах проєкту AMBER (програма «Міста і громади вільні від домашнього насильства») за фінансової підтримки уряду Канади.

Читайте також: На Буковині запрацював новий шелтер для переселенців.

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано