Поліцейські викрили двох буковинців, які вирощували та зберігали наркотики

Пошук
UA EN

Поліцейські викрили двох буковинців, які вирощували та зберігали наркотики

Поділись новиною:

Поліцейські на Буковині викрили двох мешканців Чернівецького району, які займалися незаконним вирощуванням та зберіганням наркотиків.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

У відомстві зазначають, що під час санкціонованого обшуку на території домогосподарства 70-річного жителя села Ванчиківці, поліцейські виявили та вилучили із присадибної ділянки понад 150 незаконно насаджених рослин коноплі.

Також у будинку чоловіка правоохоронці виявили два мішечки та поліетиленовий пакет із вмістом висушеної подрібненої речовини рослинного походження, ззовні схожою на «канабіс», загальною вагою 95 грам.

Окрім цього, 21 червня цього року на присадибній ділянці 40-річної жительки села Довжок, дізнавачі поліції виявили незаконний посів рослин опійного маку. Буковинка без відповідних дозвільних документів, вирощувала понад 600 нарковмісних рослин.

Усе вилучене поліцейські направили на дослідження.

За обома фактами співробітники поліції проводять досудові розслідування за частиною 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Зокрема, щодо 70-річного жителя села Ванчиківці поліцейські розпочали ще кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

У поліції наголошують, що опійний мак і коноплі містять наркотичні засоби і психотропні речовини, а тому їх обіг допускається лише для промислових цілей. Культивування цих нарковмісних рослин дозволено тільки за умов дотримання ліцензійних вимог такого виду господарської діяльності. Порушникам чинного законодавства загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

Раніше ми писали, що п’ятьох мешканців Буковини вкотре ошукали шахраї. Загалом аферисти виманили в потерпілих понад 143 тисяч гривень.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано