В Україні збільшили тривалість реабілітації для військових та цивільних

Пошук
UA EN

В Україні збільшили тривалість реабілітації для військових та цивільних

Здоров'я
19.06
13:50

Поділись новиною:

Відтепер цивільні та військові, які потребуватимуть тривалого відновлення, зможуть отримати безоплатну реабілітацію упродовж довшого часу. Кількість сеансів нині збільшили з 42 до 168 днів.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, пише С4.

Відтак максимальна кількість реабілітаційних циклів за двома та більше напрямами для людей із травмами спинного мозку, важкими черепно-мозковими травмами та ампутаціями збільшена з двох до восьми на рік.

У відомстві наголошують, що таке рішення має значно підвищити ефективність послуг із реабілітації та позитивно вплинути на кінцевий результат відновлення пацієнтів.

У МОЗ також зазначили, що тривалість амбулаторного відновлення має бути не меншою за 14 днів, що включає реабілітацію високого обсягу від однієї годин на добу. Стаціонарне відновлення, якщо йдеться про послуги за одним напрямом, має тривати щонайменше 14 календарних днів, за двома та більше – понад 21 календарний день, що включає щонайменше від 3 годин інтенсивних занять на добу. 

«Для проходження реабілітації не потрібно збирати стоси довідок та долати зайві бюрократичні перепони. Право на послуги з відновлення має будь-яка людина, якій в силу обставин загрожує обмеження функціонування», – йдеться у повідомленні.

Причинами для звернення можуть бути: поранення на фронті, побутова травма чи наслідки хвороби.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні спростили процедуру оформлення інвалідності для військових.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано