У Чернівцях лікарі вперше видалили пухлину лапароскопічним методом

Пошук
UA EN

У Чернівцях лікарі вперше видалили пухлину лапароскопічним методом

Здоров'я
06.06
15:16

Поділись новиною:

Радикальну операцію з видалення пухлини простати провели фахівці Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги. Медикам вдалося провести хірургічне втручання за допомогою лапароскопічного методу.

Про це пише С4 з посиланням на сторінку медичного закладу у Facebook.

У повідомленні зазначили, що до цього подібних операцій у лікарні не проводилось – цей випадок став першим у практиці лікарів, проте не менш успішним.

Зокрема, урологи видалили пухлину через чотири маленькі проколи. Цей метод називається лапароскопією і потребує меншого хірургічного втручання, на відміну від традиційного способу, який передбачає великі розрізи і більші ризики для пацієнта.

Лікарі наголосили, що рак простати – не вирок, і медики можуть допомогти його побороти. Для цього необхідно вчасно звертатися до лікарів та проходити скринінгову діагностику.

Нагадаємо, наприкінці березня буковинський онкоцентр отримав медичний спецтранспорт, який передала італійська організація «Лікарі за права людини». Автівку в онкоцентрі планують використовувати для виїзду бригад у віддалені містечка та села.

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано