Збирав інформацію про озброєння та ППО: СБУ затримала російського шпигуна в лавах ЗСУ

Пошук
UA EN

Збирав інформацію про озброєння та ППО: СБУ затримала російського шпигуна в лавах ЗСУ

Поділись новиною:

Служба безпеки України викрила зрадника, який служив у Збройних силах України. Зловмисник, зокрема, збирав для окупантів збирав інформацію про західне озброєння та протиповітряну оборону.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Служби безпеки України.

У відомстві зазначають, що порушником виявився мешканець Бахмута, якого ще до початку повномасштабного вторгнення завербував представник 72-го розвідцентру гу гш зс рф (більш відомого як ГРУ) Микита Климовський.

Після 24 лютого минулого року росіянин поставив своєму агенту перше розвідзавдання — повідомляти агресору про наслідки повітряних ударів по українському місту. Також окупантів цікавили точні координати мостових переходів у Бахмуті та на його околицях.

Згодом зрадник отримав від російської воєнної розвідки наступне завдання — прибути до Дніпропетровщини та мобілізуватися до лав Сил оборони. Після зарахування до складу однієї з військових частин ЗСУ ворожий агент збирав інформацію про кількість особового складу та наявне озброєння в підрозділах.

Також фігурант передав агресору інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування Збройних Сил України. У зв’язку із цим перевіряється інформація щодо підготовки ймовірної диверсії проти посадовців ЗСУ.

Крім того, зловмисник намагався виявити місця базування української системи протиповітряної оборони та новітнього західного озброєння. Втім, військові контррозвідники та слідчі СБУ спрацювали на випередження — своєчасно викрили зрадника, задокументували злочинні дії і затримали його на спробі передачі розвідданих російській спецслужбі.

Наразі встановлено, що для комунікації з воєнною розвідкою рф їхній поплічник використовував месенджер «Телеграм». Під час обшуків у фігуранта виявлено два мобільні телефони, один із яких він використовував лише для зв’язку зі своїм «куратором» із ГРУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Нині зловмисник під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у Чернівецькі області Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді ексчиновниці з Донеччини. Жінка здавала окупантам односельчан та очолила підконтрольний РФ орган влади.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано