За добу ворог здійснив 20 ракетних та 68 авіаударів по цивільним: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

За добу ворог здійснив 20 ракетних та 68 авіаударів по цивільним: головне зі зведення Генштабу

Війна
27.05
10:20

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби окупанти завдали 20 ракетних і 68 авіаційних ударів. Окрім цього, загарбники здійснили майже 89 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Відтак, по населених пунктах Київської та Дніпропетровської областей ворог застосував 10 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 (знищено нашими захисниками). По Дніпру противник завдав ракетного удару двічі. Спершу використав сім ракет із С-300/С-400. У другий раз — вдарив по медичному закладу, використавши «Іскандер». Також дві російських зенітних керованих ракети влучили по місту Авдіївка.

Крім того, ворог завдав 68 авіаційних ударів, зокрема, задіяв іранські ударні дрони типу «Shahed» по містах Мерефа та Ізюм Харківської області, а також застосував керовані авіаційні бомби по місту Авдіївка та селищу Нью-Йорк. Водночас, здійснив близько 89 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджень зазнали медичний заклад у місті Дніпро, освітні заклади в Ізюмі та Нью-Йорку, житлові багатоквартирні та приватні будинки.

Також противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом, протягом минулої доби, відбулось 25 бойових зіткнення на зазначених ділянках фронту.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Завдав авіаційних ударів поблизу Кислівки, Котлярівки, Табаївки та Райгородка Харківської області. Вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Дворічна, Масютівка, Кислівка, Кам’янка Харківської області та Стельмахівка — Луганської.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Там же — завдав авіаційного удару. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку Предтечиного. Завдав авіаударів у районах Григорівки та Білої Гори. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Калинівка, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Біла Гора та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в напрямку Первомайського, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів по Авдіївці та Первомайському, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. У т, ворожих обстрілів зазнали також Георгіївка та Побєда Донецької області.

Окрім цього, у російських окупаційних військах усе частіше відзначаються випадки невиконання наказів командирів та дезертирства. Так, 25 травня, близько 20 колишніх ув’язнених, які нещодавно пройшли прискорену підготовку та прибули для посилення підрозділу, що розташований у районі населеного пункту Сватове, викрали автомобіль КамАЗ та вибули в невідомому напрямку. На цей час місце їх перебування не встановлено, пошуки тривають.

Водночас авіація сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також було знищено п’ять ворожих розвідувальних БпЛА типу «Орлан-10» та два — типу «Zala».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, три райони зосередження озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще дві важливі цілі противника.

Нагадаємо, упродовж 25 травня ЗСУ знищили ще 460 російських загарбників, один літак та 25 артилерійських систем. Загалом від початку повномасштабного вторгнення Збройні сили України ліквідували майже 205 тисяч росіян.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано