Священник з Буковини може сісти на сім років за ґрати через переправлення військовозобов’язаних за кордон

Пошук
UA EN

Священник з Буковини може сісти на сім років за ґрати через переправлення військовозобов’язаних за кордон

Поділись новиною:

Московському священнику з Чернівецької області повідомили про підозру у незаконному переправленні військовозобов’язаних у сусідню Румунію. Чоловік підшуковував чоловіків, які хотіли втекти від війни і вимагав за це чотири тисячі доларів.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Інформацію про можливу причетність служителя одного з монастирів регіону надійшла від ОВА. В ході подальших заходів, які проводили оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції, ця інформація підтвердилася.

Як встановили правоохоронці, використовуючи вдале розташування монастиря, а знаходився він в одному з прикордонних із Румунією сіл, священник налагодив незаконний трансфер осіб через кордон.

Для цього залучив свого товариша, який займався пошуком охочих покинути Україну в обхід встановлених правил. За такий «трансфер» вони брали по 4000 доларів США з особи. В ході слідства було задокументовано кілька фактів незаконного переправлення чоловіків до Румунії.

30 березня священнослужителю поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Служба безпеки України вкотре викрила проросійського священнослужителя УПЦ МП. Послушник Почаївської Успенської лаври відкрито поширював прокремлівські наративи у соціальних мережах.

Читайте також:

Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано