Поширював кремлівську пропаганду: московському попу Почаївської лаври вручили підозру

Пошук
UA EN

Поширював кремлівську пропаганду: московському попу Почаївської лаври вручили підозру

Поділись новиною:

Служба безпеки України вкотре викрила проросійського священнослужителя УПЦ МП. Послушник Почаївської Успенської лаври відкрито поширював прокремлівські наративи у соціальних мережах.

Про це пише С4 з посиланням Службу безпеки України.

За даними слідства, 48-річний зловмисник використовував профілі у заборонених російських соціальних мережах, через які активно поширював наративи кремлівської пропаганди.

Крім того, священнослужитель вихваляв вище військово-політичне керівництво рф і намагався дискредитувати українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників);
  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Нині вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

Раніше ми писали про те, що на Буковині до 15 років неволі засудили «віцемера Тореза», яка займалась депортацією українців до Сибіру.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано