У Чернівецькій області засадили деревами територію, яка потерпає від зсувів

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області засадили деревами територію, яка потерпає від зсувів

28.04
13:30

Поділись новиною:

Учні та вчителі Кам’янської громади висадили сіянці дерев в урвищі «Винне». Ця територія неодноразово потерпала від зсувів ґрунту.

Про це інформує С4 з посиланням на Подільський лісовий офіс.

Сіянці висадили в рамках програми «Зелена країна». Нові молоді дерева ростимуть на 10 гектарах землі Кам’янської громади. Лісівники зазначили, що ця територія потерпає від постійних зсувів, тому лише заліснення дозволить зберегти ґрунт та стабілізувати схили.

Відтак, для цього висадили саджанці дуба. Вони мають досить щільну і розвинену кореневу систему, яка в майбутньому створить живу «арматуру» і закріпить землю. Крім того, дуб запобігає кліматичним змінам, завдяки здатності поглинати вуглець, попереджує ерозії ґрунтів, покращує якість повітря та води.

Раніше ми писали про те, що буковинські лісівники показали, як хижаки добувають їжу.

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано