На Буковині спалили храм УПЦ: поліцейські затримали підозрюваного

Пошук
UA EN

На Буковині спалили храм УПЦ: поліцейські затримали підозрюваного

Поділись новиною:

Уранці 24 квітня буковинець підпалив храм Української православної церкви у селі селі Мілієво Вижницького району. Правоохоронці встановили особу злочинця та затримали його.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Для з’ясування обставин події на місце інциденту виїхали співробітники поліції та ДСНС.

Правоохоронці попередньо з’ясували, що церква та магазин горіли в результаті підпалу. Поліцейські провели невідкладні слідчо-розшукові заходи і оперативно встановили порушника. Ним виявився 34-річний житель села Іспас.

Співробітники поліції затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі поліції за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії для встновлення обставин та мотивів вчинених правопорушень.

Нині з чоловіком проводять першочергові слідчі дії, встановлюються мотиви вчиненого. 

В пресслужбі Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ кажуть, що горів храм Іова Почаївського.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині релігійна громада УПЦ МП добровільно передала ключі від церкви держзаповіднику.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано