Президент, голова уряду та премʼєр підписали спільну заяву щодо повноцінного членства в ЄС

Пошук
UA EN

Президент, голова уряду та премʼєр підписали спільну заяву щодо повноцінного членства в ЄС

Політика
01.07
12:17

Поділись новиною:

Володимир Зеленський, Руслан Стефанчук та Денис Шмигаль підписали спільну заяву щодо стратегічної мети України – повноцінного членства в ЄС.

Підписання відбулося в межах парламентського засідання 1 липня. Перед тим до парламентарів звернувся Володимир Зеленський. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн була на відеозв’язку.

«Підписання цієї заяви має значення те саме, що і підписання заявки на вступ на пʼятий день війни. Ми йшли до кандидатства 115 днів. І шлях до членства не має тривати десятиліття», – наголосив Зеленський.

Президент закликав ідеально зробити свою частину роботи, аби колеги в ЄС могли консолідовано ухвалити історичне рішення.

Фото: Укрінформ

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк опублікувала відео почесного внесення прапору Європейського Союзу до зали Верховної Ради України під час виступу Президентки Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано