Уряд збільшив розмір виплат за працевлаштованих ВПО

Пошук
UA EN

Уряд збільшив розмір виплат за працевлаштованих ВПО

25.01
18:23

Поділись новиною:

Щомісячні компенсації витрат за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб зростуть до 6700 грн. Таку фінансову допомогу надаватимуть за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр зайнятості.

Роботодавці, які працевлаштовують ВПО, можуть скористатись послугою та оформити заяву на компенсацію через портал «Дія», або особисто звернутися до центру зайнятості за місцем знаходження роботодавця.


«Ця програма активно працювала і торік. За фінансовою підтримкою у 2022 році до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулися 113 роботодавців, які працевлаштували 294 переселенців. Компенсація роботодавцям склала понад 3 млн грн», – зазначила директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Переглядайте наші новини у Telegram
Нагадаємо, компенсація витрат надається щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавець сплачує єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи на умовах, передбачених чинним законодавством.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, переселенці мають право на страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано