В Україні розпочали вилучати з обігу банкноти 5, 10, 20 та 100 гривень старого зразка

Пошук
UA EN

В Україні розпочали вилучати з обігу банкноти 5, 10, 20 та 100 гривень старого зразка

Поділись новиною:

З 1 січня в Україні почали поступово вилучати з готівкового обігу банкнот номіналом 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003-2007 років. Їх планують замінити на нові.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Національного банку України.

Відтак від початку року НБУ припинить підкріплення операційних кас український банків цими купюрами, а банки в свою чергу перестануть видавати ці банкноти при будь-яких готівкових операціях.

Замість них в обіг надійдуть оновлені банкноти та обігові монети номіналами 5 та 10 гривень зразка 2018 року, а також банкноти номіналами 20 та 100 гривень нового покоління.

Ми є у Facebook

Поступова заміна банкнот попередніх поколінь на відповідні обігові монети та осучаснені банкноти підвищить захист і якість грошей та зробить розрахунки зручнішими для громадян.

Нагадаємо, раніше ми писали, що відповідну постанову Національний банк України прийняв на початку жовтня 2022 року задля поступової зміни старих банкнот на нові грошові знаки.

Читайте також:

У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Україна цього тижня переходить на зимовий час: коли треба переводити годинники
Традиційно щоосені Україна переходить на зимовий час. Це відбувається в останню неділю жовтня. У 2024 році — це 27 жовтня о 04:00. Тоді потрібно буде перевести стрілки на одну годину назад — на 3:00....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано