На Буковині троє людей отруїлись замороженими білими грибами
Швидкі новини
На Буковині троє людей отруїлись замороженими білими грибами
У лютому 2025 року у Чернівецькій області зареєстрували випадок отруєння дикорослими грибами у побуті. Троє людей отруїлися після того, як з’їли смажені заморожені білі гриби.
Про це повідомили у Чернівецьку обласному центрі контролю та профілактики хвороб, пише С4.
Фахівці зауважують, що заморожування грибів може зберегти їхню свіжість та смак на тривалий час, однак попереджають, що необхідно забезпечити правильну процедуру заморожування, щоб уникнути отруєння.
«Свіжі гриби бажано заморозити відразу після збору. Попередньо очистити їх від бруду, піску, моху або хвої за допомогою вологої губки, ганчірки або щітки. Позбавитись червивих і гнилих, оскільки вони не припинять гниття після розморожування», – пояснили у центрі.
Зазначається, що сирі заморожені гриби можуть зберігатися до 6 місяців, бланшировані – до 1 року, за умови, що температура заморожування не нижча від -20 градусів. Після розморожування гриби не можна заморожувати повторно, оскільки існує ризик отруєння.
У центрі контролю та профілактики хвороб додають, що торік в області зареєстрували 23 випадки отруєння дикорослими грибами у побуті (31 потерпілий, з них 12 – діти).
Слідкуйте за нами у Telegram
Читайте також:
просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами